Hampden Park in Glasgow.
Volledig scherm
Hampden Park in Glasgow. © BSR Agency

Glasgow volgend jaar weer speelstad EK

Glasgow is ook volgend jaar een van de speelsteden van het EK voetbal. De Schotse autoriteiten voelden zich geroepen om dat te benadrukken, na speculaties dat Glasgow mogelijk zou afvallen. 

Afgelopen week heeft het lokale organisatiecomité de formele bevestigingsbrief naar de Europese federatie UEFA gestuurd. Het is de bedoeling dat op Hampden Park in Glasgow drie groepswedstrijden en een duel uit de achtste finales worden gespeeld.

Quote

In principe willen we het EK in twaalf steden houden

Aleksander Ceferin

Het EK zou komende zomer in twaalf verschillende landen worden gehouden, maar vanwege het coronavirus is het toernooi een jaar uitgesteld. De UEFA wil de eindronde in principe in dezelfde twaalf steden afwerken. De Europese bond moet echter in alle landen met de autoriteiten nieuwe afspraken maken. Inmiddels is met negen landen en steden alles geregeld.

,,In principe willen we het EK in twaalf steden houden. Maar als dat niet lukt, zijn we bereid om het in tien, negen of zelfs acht te doen", zei UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin afgelopen week. ,,Bij drie steden zijn wat problemen, daar discussiëren we nog mee."

Amsterdam, dat net als Glasgow drie groepswedstrijden en een duel uit de achtste finales toegewezen heeft gekregen, wil met de Johan Cruijff Arena ook weer als gastheer van het EK dienen. Alle afspraken moeten echter nog op papier worden gezet. Van onder meer Bilbao en Rome is bekend dat er twijfels zijn over huisvesting van het EK in 2021.