Naast kritiek is er ook veel steun voor de drie spelers die een penalty misten in de finale van het EK, zoals deze muurschildering in Manchester.
Volledig scherm
PREMIUM
Naast kritiek is er ook veel steun voor de drie spelers die een penalty misten in de finale van het EK, zoals deze muurschildering in Manchester. © Getty Images

‘Drie gemiste penalty’s laten een dood gewaand monster ontwaken op de Britse Eilanden’

‘We’ve got your back’, kopt sensatiekrant The Sun deze week. Het is een, even opvallende als welgemeende steunbetuiging van de tabloid aan de drie donkere Engelse penaltymissers Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka. Een krachtig gebaar. Want, wat ging er een beerput open nadat Engeland naast de Europese titel greep jongstleden zondag. 

  1. ‘Met open mond heb ik genoten van het potje ver piesen tussen Il dottore Chiellini en Jordi Alba’
    PREMIUM
    Column

    ‘Met open mond heb ik genoten van het potje ver piesen tussen Il dottore Chiellini en Jordi Alba’

    Het is hét moment van dit boeiende Europees kampioenschap. De –op het oog- onschuldige toss van scheidsrechter Felix Brych voorafgaand aan de penaltybonanza tussen Italië en Spanje. Want, wat gebeurde daar nou precies? Na afloop van de Mediterraanse Derby worden beide aanvoerders bijeen geroepen om, door een ouderwetse kop-of-munt, de kant te kiezen waar de strafschoppen worden getrapt.