Volledig scherm
Whirlpool met uitzicht op het instructiebad. © Mariëtte den Engelse

Zwemmen fors duurder voor ouderen in nieuw zwembad De Banakker in Etten-Leur

ETTEN-LEUR  Zwemmen wordt voor ouderen fors duurder in het nieuwe zwembad De Banakker.  Nu  betalen ze 3,40 euro voor een groepsles van een half uur.  Dat wordt 6,50 uur voor een les van drie kwartier. Ook alle andere tarieven gaan omhoog, maar minder fors. Een los entreekaartje gaat van 4,10 euro naar 4,90 euro. Het zwembad opent op 27 mei de deuren.

Volledig scherm
© Mariëtte den Engelse

,,De tarieven in het oude bad zijn prachtig voor de gebruikers, maar mogelijk gemaakt door de gemeente", zegt Bob van Soest van Sportfondsen, die het zwembad gaan exploiteren. ,,De prijzen die wij hanteren zijn vergelijkbaar met andere zwembaden in de regio."

Fysiotherapie

Al het personeel van het oude zwembad, dat in gemeentelijke handen was,  gaat mee over naar het nieuwe bad. Fysiotherapie Centrum Fit huurt er een praktijkruimte.  Het zwemrooster blijft nagenoeg gelijk. ,,We hebben het her en der wat efficiënter gemaakt." Bij de zwemles verandert wel iets. De lessen gaan van een uur naar drie kwartier en er zijn geen lessen meer op woensdagmiddag. 

Volledig scherm
De receptie in aanbouw. © Mariëtte den Engelse

Glijbaan

Ondertussen vordert de bouw van het zwembad gestaag. Het instructiebad en wedstrijd bad zitten al vol met water.  Beide baden hebben een beweegbare bodem zodat het bad in diepte aangepast kan worden. De 45 meter lange glijbaan heeft ledverlichting en op je glijtocht naar beneden zijn vijf touchpoints. ,,Zo kun je een wedstrijdje doen, wie het snelst is en wie alle punten heeft aangeraakt. Een digitaal scorebord houdt het bij", vertelt Bert Koenen van bouwbedrijf Pelikaan. 

Peuterbad

Volledig scherm
Een deel van de keuken. © Mariëtte den Engelse

Het peuterbad krijgt een eigen glijbaantje in de vorm van een jeep. De twee whirlpools liggen klaar voor gebruik. Het wedstrijdbad heeft zes banen, en dat is er een meer dan in het oude bad. Bij het bad komt een verrijdbare tribune voor 120 personen.

Horeca

Het horeca gedeelte is met glazen schuifwanden groter en kleiner te maken en kijkt uit op de waterspeeltuin. Het zwembad is duurzaam gebouwd met veel technisch vernuft.  Zout wordt ter plekke omgezet in chloor. Er liggen bijna 400 zonnepanelen op het dak, er wordt gewerkt met warmtepompen. Hemelwater wordt opgevangen en hergebruikt om toiletten mee door te spoelen. Afvalwater van de douches wordt opgevangen, over een warmtepomp geleid om zo het nieuwe water voor het zwembad op te warmen.  In mei wordt het zwembad opgeleverd. Op 27 mei, 10.00 uur kan de eerste duik genomen worden.

Volledig scherm
De kelder met al het technisch vernuft. © Mariëtte den Engelse
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement