Volledig scherm
De gehavende auto van de dronken bestuurder. © Corné Sprenkels

Zwaar beschonken bestuurder ramt geparkeerde auto in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Op de Lage Vaartkant in Etten-Leur is vrijdagavond rond half twaalf een dronken bestuurder tegen een geparkeerde auto aangereden.

Door de aanrijding raakte niet alleen de geparkeerde auto en de auto van de veroorzaker beschadigd, maar ook een bestelbus en de poort van de woning waar de auto's voor geparkeerd stonden.

Klap
De bewoners stonden na het horen van de harde klap vrijwel direct buiten, maar daar was alleen nog een bijrijder te zien die brokstukken liep te rapen. Bij het zien van de bewoners naam ook de bijrijder de benen.

Terwijl de politie opzoek is naar de bestuurder komt er een vrouw aangelopen die meldt dat zij de bestuurder van de auto is. Even later komt er ook een man aan die belangstellend informeert wat er is gebeurd.

Herkend
De man wordt echter door getuigen al snel herkend als de bestuurder van de auto. Hierop moet de man een blaastest doen en daar komt uit dat hij behoorlijk beschonken is.

Agenten slaan de man in de boeien en nemen hem mee naar het bureau voor verder onderzoek. Daar zal hij verantwoording af moeten leggen voor het rijden onder invloed, het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden zonder gordel.

Volledig scherm
De geparkeerde auto moet als total-loss worden beschouwd. © Corné Sprenkels