Volledig scherm
© Léon Krijnen

Zou het al tijd zijn voor een slotjesprotocol?

ETTEN-LEUR - Nu ook in Etten-Leur gearriveerd: een hangslotje aan een brug als bezegeling van de hoop op een eeuwigdurende liefde.

Bijgaande slotje is bevestigd aan een van de twee bruggen over de vijver in Schoenmakerspark. In het kader van een al wat oudere wereldwijde trend. In dit slotje zijn de namen Jacques en Anja en het jaartal 1974 gekrast. Of dat een geboorte- of een trouwdatum is, of de dag van de eerste kus, dat staat er niet bij.

Niet overal is de lokale overheid even lankmoedig als er ongevraagd iets bevestigd wordt aan eigendommen van de overheid. Zo hanteerde bijvoorbeeld de de gemeente Breda vorige maand met weinig gevoel voor romantische sentimenten de betonijzertang. Daarmee werd de Hoge Brug over de Nieuwe Haven zonder pardon van alle slotjes bevrijd en werden ze als oud ijzer afgevoerd. Volgens een woordvoerder van de gemeente Breda: "omdat ze het beeld van de architectonische brug ontsierden".

Lees meer in BN DeStem van dinsdag 6 augustus of op de iPad App

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.