Volledig scherm
Sinds 1 november staat het monumentale pand leeg. © Jan Stads

Zorgvuldigheid voorop bij verkoop van restaurant De Twee Gebroeders

ETTEN-LEUR - Zorgvuldigheid staat de komende tijd voorop bij eigenaar Anton van Oirschot die de verkoop van restaurant De Twee Gebroeders in handen heeft gegeven van een makelaar. Op dit moment zijn er een stuk of zes gegadigden voor het sinds 1 november gesloten monumentale pand aan de Hoge Neerkant in Etten-Leur. 

De eigenaar uit het Oost-Brabantse Diessen wil alle tijd nemen om ervan verzekerd te zijn dat de locatie weer in goede handen komt. ,,Screening van de kandidaten is daarom een belangrijk onderdeel van die procedure'', zegt Van Oirschot die het  aflopende contract met de vorige exploitanten niet heeft verlengd. Zij hadden een forse betalingsachterstand.

Borden

Toch heeft de eigenaar over belangstelling niet te klagen. Hoewel er pas in de loop van deze week borden worden geplaatst dat het pand nu officieel te koop staat, hebben de eerste gegadigden zich al ruim voor die tijd bij Van Oirschot gemeld. ,,Eentje wil er iets in de sfeer van horeca in combinatie met een sportzaal. Dat kan niet op basis van het bestemmingsplan. Inmiddels weet ik ook dat de gemeente dat niet ziet zitten. Maar er zijn meer gegadigden. Met een paar zijn er al oriënterende gesprekken geweest, maar ook nog niet meer dan dat. Je spreekt ook niet over een broodje bij de bakker. Het gaat voor gegadigden om een forse investering. Daar moeten alle partijen rustig de tijd voor nemen'', aldus de eigenaar.

Uitgangspunt

Verkopen is nog steeds zijn uitgangspunt, maar opnieuw verhuren van het pand dat hij zelf zeventien jaar geleden van de gemeente Etten-Leur heeft gekocht, houdt Van Oirschot in het achterhoofd. ,,Wij zijn er volop mee bezig, maar er is geen zinnig woord over te zeggen hoe lang die ruimte leeg blijft staan. Dat kan een proces van maanden worden, maar het kan ook zomaar ineens binnen een paar weken verkocht zijn.''

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement