Topdrukte bij het Havenhuis. Lorenzo (l) en Daniel (r) maken alvast de desserts. Archief foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Topdrukte bij het Havenhuis. Lorenzo (l) en Daniel (r) maken alvast de desserts. Archief foto. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Zorgpersoneel mag gratis lunchen of dineren: ‘Van dichtbij meegemaakt hoe zwaar ze het hebben’

ETTEN-LEUR/BOSSCHENHOOFD - Het lijkt misschien een beetje tegenstrijdig. Gratis lunches en diners weggeven aan zorgpersoneel terwijl je als restaurant zelf na maanden weer voor het eerst open bent. Toch is dat wat eigenaresse Marylene Ferwerda gaat doen bij restaurant het Havenhuis in Etten-Leur en De Haard en Bargo in Bosschenhoofd. 

 1. Jesse (18) bezorgt BN DeStem: ‘Er is geen baantje waarmee ik zóveel verdien in zó weinig tijd’

  Jesse (18) bezorgt BN DeStem: ‘Er is geen baantje waarmee ik zóveel verdien in zó weinig tijd’

  FIJNAART - Bij Jesse Kaufman (18) in Fijnaart gaat de wekker om kwart over vijf, zes dagen per week. Dan staat hij op om nog voor school begint de krant in het dorp te bezorgen. Vervelend om zo vroeg op te staan? ,,Helemaal niet. In het begin was het even wennen, maar nu maakt het me niet meer uit. Ik ben ongeveer anderhalf uur bezig en daarna heb ik de hele dag om te doen wat ik wil.”
 2. Twintig tiny houses voor spoedzoekers Etten-Leur: 
‘Meer Center Parcs dan containerwoning’
  PREMIUM

  Twintig tiny houses voor spoedzoe­kers Et­ten-Leur: ‘Meer Center Parcs dan container­wo­ning’

  ETTEN-LEUR - Een scheiding, ontslag, een snel en noodzakelijk vertrek uit het ouderlijk huis: er zijn allerlei redenen waarom mensen met spoed een andere woning nodig kunnen hebben. Maar op de overspannen woningmarkt zijn die huizen ook in Etten-Leur lastig te vinden. De komst van circa twintig tijdelijke woningen voor ‘spoedzoekers’ moet de druk op de lokale huurmarkt binnenkort verlichten.