Volledig scherm
Auto rijdt de sloot in op A58 bij Etten-Leur. (archieffoto) © MaRicMedia / Tom van der Put

Zorgen om veiligheid op A58 bij Etten-Leur na weer een ernstig ongeval

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur maakt zich zorgen over de veiligheid op de A58 ter hoogte van Etten-Leur. Het college heeft vragen gesteld aan wegbeheerder Rijkswaterstaat en de politie. Dit naar aanleiding van vragen van fractie Leefbaar Etten-Leur.

Rijkswaterstaat kon geen inzicht geven in de oorzaak van de recente ongevallen, de politie wel. Die noemde tien ongevallen op de A58 ter hoogte van Etten-Leur in het afgelopen jaar.

Afgelopen zaterdag overleed een 29-jarige Bredanaar op de A58 bij Hoeven nadat hij tegen een boom reed. In november bekeurde de politie nog tientallen bestuurders die beeldmateriaal maakten van een ongeval op de A58 ter hoogte van Etten-Leur. Een vrachtwagen reed door de middenvangrail en kwam terecht op zijn zijkant. ,,Het valt ons op dat het altijd raak is bij Etten-Leur”, verklaart Clasien de Regt van Leefbaar Etten-Leur over de vragen die ze aan het college stelden.

Weinig antwoorden

Aan het wegdek ligt het niet, stelden Rijkswaterstaat en de gemeente in hun beantwoording. Waar het wel aan lag, lijkt niemand te weten. ,,Het lijkt erop dat de gemeente weinig kan met de beantwoording van Rijkswaterstaat en politie, maar ik ben niet tevreden met de antwoorden. Onze inwoners rijden heen en weer, er moet voor gezorgd worden dat dat veilig kan.”

Volgens de politie gaat het om tien ongelukken. ,,Dat lijken me er meer. Niet alle ongelukken worden gemeld bij de politie. Het lijkt elke week wel mis te gaan bij Etten-Leur. Richting Roosendaal is een lange bocht. Je kunt niet zien wat er na de bocht gebeurt. Vaak moet je daar keihard op de rem trappen omdat het vast staat”, vertelt ze.

Het onderhoud aan de A58 tussen Etten-Leur Noord en Etten-Leur (Vosdonk) staat voor oktober gepland. Het asfalt wordt rijbaanbreed vervangen.

De Regt vindt dit niet voldoende en denkt dat matrixborden een goede oplossing kunnen zijn. ,,Als er voor de bocht signalen worden gegeven over de opstopping na de bocht, scheelt dat denk ik al een hoop. Dat kan nooit moeilijk te realiseren zijn, want die borden zie je op veel plekken.”

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.