Volledig scherm
PREMIUM
Jeffrey Pollemans zou de zaak níét ingaan. Maar zie: een AH met pa. © ron magielse / pix4profs

Zo vader, zo zoon: Het Pollemans-sausje

ETTEN-LEUR - Vijftien jaar lang was Jan Pollemans gelijktijdig een toonaangevende, ambitieuze winkelier én de frontman van profclub RBC. Die winkel zag zoon Jeffrey uiteindelijk wel zitten. Het voetbal niet.

De romantiek spat er nog altijd van af wanneer Jan Pollemans vertelt over hét begin. In de plaatselijke dorpssuper. "We waren thuis in Halsteren met tien kinderen. Ik was de jongste. We moesten als kind mee naar het land, om te werken. Dat vond ik niet het allerleukste om te doen. Ik bracht liever de blaadjes van de ViVo rond - kreeg ik een rolletje drop voor. Later ben ik bij de ViVo begonnen met het inpakken van de suiker, het snijden van groenten en flessen sorteren. Daar heb ik het vak geleerd. 's Morgens om vijf uur de groenten snijden en om acht uur naar school."

Supermarkt

Zoon Jeffrey hoort het glimlachend aan. Of hij zonder het voorbeeld van zijn vader ook zo de supermarktwereld zou zijn ingestapt? "Waarschijnlijk niet", klinkt het gevat. Zijn eerste kennismaking met dé winkel is iets minder roze gekleurd, laat hij geamuseerd weten.