Volledig scherm
© Google Streetview

Zeventien ruiten stuk gemaakt bij De Vincent: schadepost van ruim 10.000 euro in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Bij basisschool De Vincent in Etten-Leur keken ze begin deze week wel heel vreemd op. Maar liefst zeventien ruiten van het schoolgebouw aan de Lambertusstraat lagen aan diggelen. Goed voor een schadepost van ruim 10.000 euro, zo is inmiddels duidelijk geworden.

"Het moet ergens in de loop van het weekeinde zijn gebeurd", zegt een leerkracht van de school. "Toen wij vrijdag vertrokken hebben we het hek afgesloten en was er nog niets aan de hand. Toen we maandag terugkwamen waren al die ruiten stuk."

Katapult
Doordat het terrein buiten de schooltijden afgesloten is kan niemand op een normale manier bij de ramen in de buurt van de ramen komen. Daarom bestaat het vermoeden dat de dader of daders een katapult hebben gebruikt om de ruiten met steentjes kapot te schieten.

Overbruggen
De maten van het vervangende glas zijn inmiddels opgemeten maar de glaszetter heeft ook al laten weten dat het nog twee weken duurt voor het glas vervangen wordt. Om die periode te overbruggen is de zaak met tape en een beschermende laag provisorisch hersteld. Een touw moet ervoor zorgen dat niemand geraakt kan worden als er onverhoopt toch iets naar beneden komt vallen. De wijkagent heeft op Twitter inmiddels om tips gevraagd.