Volledig scherm
© Thinkstock

Woonstichting Etten-Leur wil door met bewonerscoach

ETTEN-LEUR - Woonstichting Etten-Leur (WEL) hoopt bij toekomstige onderhoudsprojecten weer gebruik te maken van een bewonerscoach. De coach is WEL goed bevallen bij het onderhoud van 79 huizen aan de Tubahof.

Dat project is nu bijna afgerond. "De bewonerscoach is een initiatief van aannemer Rasenberg. Twee dagdelen in de week was de coach in de wijk aanwezig om vragen van bewoners te beantwoorden en te helpen bij het maken van keuzes", zegt Djon Vendel, projectleider van het onderhoud aan de Tubahof. De coach had ook een mobiel kantoor waar bewoners terecht konden voor een kop koffie en het bespreken van de verbouwing. Eventuele problemen konden zo ook snel opgelost worden.

"De coach is echt van toegevoegde waarde gebleken. Er is veel gebruik van gemaakt. De bewonerscoach is eigenlijk het verlengstuk van de aannemer en kan veel vragen beantwoorden en ons daardoor werk uit handen nemen. De lijnen worden zo kort gehouden. Het is zeker voor herhaling vatbaar." WEL hoopt dat andere aannemers ook bereid zijn met bewonerscoaches te werken.

Plannen
Daarnaast heeft WEL voor het eerst gewerkt met leanplanning. Een duur woord om te zeggen dat door gezamenlijk te plannen, (woonstichting, aannemer en onderaannemers) het werk beter op elkaar afgestemd is en projecten sneller uitgevoerd kunnen worden.

Groot voordeel is dat op deze manier werklui bijvoorbeeld drie dagen in een woning aan de slag gaan, in plaats van willekeurig langs te komen.