Volledig scherm
De herinrichting van de Bisschopsmolenstraat moet 28 oktober klaar zijn. foto Mariëtte den Engelse

Winkeliers Bisschopsmolenstraat Etten-Leur zien omzet door straatwerk dalen

ETTEN-LEUR - De herinrichting van de Bisschopsmolenstraat moet deels opnieuw. Het straatwerk is niet overal goed uitgevoerd en moet hersteld worden. Winkeliers klagen ondertussen over een forse omzetdaling.

"Mijn omzet is voor tachtig procent verdampt", stelt Pim van Cuijk van Pro-Fish Hengelsport. "De straat ligt al open sinds de tweede week van april. Er komt geen verkeer meer langs." Hij vreest dat de werkzaamheden langer duren. "De feestmaanden komen er aan. Ik had gehoopt dan iets goed te kunnen maken. Die weg moet open, maar ik denk dat het nog maanden duurt."

Zijn vrees blijkt niet onterecht. "Het is nu al duidelijk dat op diverse plekken herstelwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Uit een steekproef blijkt dat de onder het straatwerk aangebrachte zandlaag te dik en ongelijk is aangebracht."

Het herstelwerk is nodig op rijbaan, fietspad en voetpad. Voor de rijbaan gaat het om tachtig vierkante meter. "Dat is ongeveer één dag werk." De rest van het herstelwerk wordt deels na de herfstmarathon worden gedaan. Die is op 30 oktober en voert door de Bisschopsmolenstraat. "We gaan er vanuit dat de straat dan opengesteld kan worden."

De gemeente streeft ernaar doorgaand verkeer mogelijk te maken tijdens de herstelwerkzaamheden. Het is nog niet duidelijk hoe lang het extra werk duurt en wat de kosten zijn.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.