Volledig scherm
Het Winkelhart in Etten-Leur © Foto Herbert Kats

Winkelhart Etten-Leur ziet het tij keren

ETTEN-LEUR - Vooruitkijken en verdeeldheid achter je laten. Dat is wat het dagelijks bestuur van Winkelhart in Etten-Leur graag wil uitdragen.

Wat Frank Baremans en Marcel van den Berk betreft kan er een streep onder eerdere fricties rond het winkelgebied in Etten-Leur. Het dagelijks bestuur van de overkoepelende vereniging Winkelhart ziet 2017 als een jaar om echt te gaan oogsten. Na de magere jaren die de retail kende zien Baremans en Van den Berk het tij keren. Dat geeft volop kansen voor het Winkelhart.

Nog voor de jaarwisseling komt er een feest rond de heropening van de Bisschopsmolenstraat. Voorzitter Baremans ziet aan zijn eigen zaak (Handyman) dat de bezoekersaantallen in het overdekte centrum weer oplopen.

Voor hen is het juist de optelsom van ketens in het overdekte centrum en de vele zelfstandige zaakjes in de aanloopstraten die Etten-Leur aantrekkelijk maakt. "In veel steden hoor je de roep om een compact centrum; wij hebben het al. Er is weinig leegstand."

Volgens het tweetal illustreert de Jaarmarkt – dit jaar de grootste ooit – prima dat een krachtenbundeling vruchten afwerpt. "De kraampjes slingerden echt door alle straten." Ze prijzen ook de verbindende rol van de gemeente en drukken collega's op het hart om tegenslag niet te snel aan anderen te wijten. "Te vaak hoor je 'het ligt niet aan mij, maar aan externe factoren'", weet Van den Berk. "Passie, dat is wat we nodig hebben."

Het dagelijks bestuur van Winkelhart ziet dat de zaak er ook bestuurlijk anders voorstaat dan een halfjaar geleden. Na het vertrek van de vertegenwoordiger van de ring rond het overdekte centrum ontstond nieuw elan. Het aantreden van een nieuw bestuur daar (eind november) is in hun ogen een formaliteit. "Ze praten al volop mee, onder meer over marketing- en promotiezaken."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.