De nieuwe kluiswand wordt o.a. in het Winkelhart van Etten-Leur getest.
Volledig scherm
De nieuwe kluiswand wordt o.a. in het Winkelhart van Etten-Leur getest. © DHL

Winkelhart Etten-Leur test compacte kluiswand voor DHL-pakketten

UTRECHT / ETTEN-LEUR - Logistieke dienstverlener DHL Parcel test een compacte kluiswand, de DHL Locker, voor pakketten in diverse plaatsen in Nederland. Onder meer in Etten-Leur. 

Om ervaring op te doen met de nieuwe kluiswand, richt DHL Parcel zich op plaatsen waar veel consumenten samenkomen, zoals winkelcentra en openbaar vervoerpunten. 

Winkelhart

Een van de eerste plaatsen in Nederland waar de DHL Lockers zijn geplaatst is het Winkelhart Etten-Leur, schuin tegenover de Blokker. Bij de lockers kunnen pakketontvangers hun pakketten ophalen door een kluisje te openen met hun smartphone.

Dat werkt als volgt; De ontvanger geeft bij de bestelling in een webshop aan dat hij of zij het pakket in een DHL Locker wil ontvangen. Vervolgens krijgt de ontvanger een unieke code via sms of e-mail. 

Aan de hand van de gratis DHL-Locker app, die beschikbaar is in de Android en Apple app-store, gebruikt de ontvanger vervolgens zijn smartphone als afstandsbediening om de locker te openen. 

Ervaringen

De ervaringen opgedaan in Nederland worden gebruikt voor het optimaliseren van de nieuwe kluiswand, waarna over uitbreiding van het aantal locaties in Nederland en uitrol naar andere Europese landen wordt besloten.

Klanten willen in toenemende mate de regie voeren over de bezorging van hun pakket.  Behalve met pakketkluizen komt DHL de klant tegemoet middels keuze in tijdvensters en aflevering bij een DHL Parcelshop en zijn er pilots met aflevering in een pakketbrievenbus aan huis en in de kofferbak van een auto.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Automobilist crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlijke’ ontsnappingspoging aan politie

    Automobi­list crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlij­ke’ ontsnap­pings­po­ging aan politie

    BREDA - Een bestuurder van een gestolen auto is dinsdagmiddag op de vlucht geslagen, nadat hij van een motoragent een volgteken kreeg op de A16 bij Breda. De man is na een wilde achtervolging aangehouden in een woonwijk van Etten-Leur. Hij is aangehouden op verdenking van meerdere strafbare feiten: waaronder gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed van drugs en diefstal of heling van het voertuig.