Volledig scherm
© ANP

Wijnen Albert Heijn na leveringsproblemen weer verkrijgbaar

ETTEN-LEUR/BREDA - De problemen met de levering van wijnen vanuit het distributiecentrum van Albert Heijn naar de filialen in het land, zijn opgelost. 'Lekker groot inslaan', zoals de grootgrutter adviseert, kan dus weer. 

Albert Heijn heeft van 8 tot en met 21 oktober een aantal (betere) wijnen in de aanbieding. Liefhebbers, die een voordeeltje zagen en naar een lokaal filiaal snelden, kwamen daar de eerste dagen van deze week bedrogen uit. In filialen in Bavel en Breda bijvoorbeeld, moesten filiaalhouders nee verkopen. Maar liefst acht wijnen, meldde een teamleider in Bavel, waren vanaf dag één zelfs helemaal niet te krijgen. 

Dat leidde in enkele filialen tot opgewonden reacties. "We herkennen het probleem wel een beetje, maar het is nu opgelost", zegt woordvoerster Pauline van den Brandhof van AH. 

(tekst gaat verder onder de foto)

Volledig scherm
'Lekker groot inslaan', zoals Albert Heijn de klanten adviseerde, was er de afgelopen dagen bij een aantal wijnen niet bij. © Hélène Schenk

Volgens haar bleek het technisch probleem begin deze week: "De wijnen wáren er wel, maar ze werden niet uitgeleverd." Maar vanaf nu dus weer wel. Met dien verstande dat op volgens de folder op is. Het warme weer maakt dat mensen meer witte wijn drinken, dus voor de witte wijnliefhebbers is het nu even extra opletten.