Volledig scherm
Wie Wat Waar? © Ben Steffen

Wie Wat Waar: Historisch moment in Restaria Apollo in Zundert

etten-leurZUNDERT - Soms worden we zelf een beetje verrast door onze eigen rubriek Wie Wat Waar, omdat we niet altijd weten waar een van de foto's in deze serie is gemaakt. Zo bleek de foto van vorige week gemaakt te zijn in Zundert. En al verschijnt deze serie niet in de editie Baronie, waar onze Zundertse verhalen in verschijnen, toch reageerden er via het grenzeloze Facebook al snel volop lezers die al heel snel de locatie en ook de namen van de mensen op de foto uit 1972 kenden.

Het was namelijk in de tijd dat Radio Veronica nog met een heus artiestenelftal door het ganse land trok. Hier wordt het contract getekend met Restaria Apollo, aan de Wernhoutseweg in Zundert.

In de toenmalige café-bistro van Jan en Nel Schouwenaars had ook een voetbalteam onderdak gevonden. En dat elftal met lokale grootheden zou een match voetballen tegen de sterren van het beroemde radiostation. Met bij de tegenstander aansprekende namen als Frits Barend, Will Luikinga, Adje Bouman, Lex Harding en Ruud Westbroek.

De wedstrijd zou geld opleveren voor een goed doel. Wat de doel toen was, dat konden we nu echter niet meer achterhalen. Een van onze lezers constateert terecht dat de wedstrijd hoe dan ook een hele gebeurtenis moet zijn geweest.

Vandaar dat de krant ook bij de ondertekening van dit historische moment aanwezig diende te zijn. Wat van dat moment alleen nog resteert, is dus deze foto van Ben Steffen.

Op de foto staan van links af gezien rond de formica-tafels met volle glazen bier en asbakken: Piet Leppens, Cas van Eck, Jan Schouwenaars, Janus Havermans, Joop Wassink (staand), Kees Hereijgers, Christ van Hasselt, Ton van Loenhout, Cock van Overveld, Henk Heijnen, Hans van Peppen en Staf Nelemans.