Wethouder komt praten in De Vleer

Wethouder Jan van Hal praat vandaag met de wijkvereniging over de toegankelijkheid van De Vleer in Etten-Leur. Het multifunctionele gebouw houdt sinds oktober de voordeur dicht, in verband met de veiligheid van de (school)kinderen in het pand.

Aanbellen verhoogt echter de drempel voor wijkactiviteiten, stelt voorzitter Jan Meeuwisse van Wijkbelang Hooghuis. Als ‘tijdelijke’ oplossing is er een een camera bij de voordeurbel van De Vleer gekomen. Die moet zorgen dat bezoekers binnen gelaten kunnen worden. Deze constructie is bedoeld om het wijkcentrum in De Vleer toegankelijk te houden.

Meeuwisse toont zich desgevraagd nog allerminst gelukkig met de combinatie camera en bel. ,,De intercom hoor je goed en de camera werkt, ook in het donker’’, erkent hij. ,,Maar de drempel blijft.’’ Volgens de voorzitter van de wijkvereniging is de verwarring bij de voordeur wat beteugeld door twee bellen weg te halen. ,,Er is nu alleen nog een centrale bel en eentje voor de gymzaal.’’ Dat neemt volgens Meeuwisse echter niet weg dat er op de verkeerde bel worden gedrukt. ,,Dat heb ik zelf mee gemaakt.’’

Voor het openen van de deur liggen er twee telefoons met kleine schermpjes in de centrale keuken. Zo kunnen ook anderen dan de huismeester, als die niet aanwezig is, beoordelen wie er buiten staat te wachten. ,,Binnenkort komen er nieuwe telefoons met grotere schermpjes’’, weet Meeuwisse. Hij ziet dat alles echter als een tussenfase tot het wijkcentrum een eigen deur krijgt. Hij hoopt daar vandaag van de wethouder meer over te horen.