Volledig scherm
Petticoat van BOV uit Bergen op Zoom. © Marcel Otterspeer / het fotoburo

West-Brabant scoort goed in musicalland: 17 nominaties voor awards

ETTEN-LEUR - Drie West-Brabantse theatergezelschappen strijden maandag om de Amateur Musical Awards (AMA's) in het Amsterdamse DeLaMar Theater.

Stichting BOV uit Bergen op Zoom, theatergezelschap MaxMini uit Etten-Leur en Stichting Jong Theater uit Roosendaal hebben samen maar liefst zeventien nominaties op zak.

Koploper is de BOV. De Bergse Operette Vereniging kan negen awards in de wacht slepen voor de musical Petticoat. De Bergenaren zijn genomineerd in de categorieën beste musical, beste ensemble, beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol, beste mannelijke en vrouwelijke bijrol, beste regie, beste choreografie en beste decor.

De leden van theatergezelschap MaxMini zijn voor de tweede keer bij AMA-uitreiking. MaxMini-speler Niels van der Ham won twee jaar geleden een award voor de beste mannelijke bijrol en maakt opnieuw kans. De andere vijf nominaties zijn beste nieuwe musical, beste ensemble, beste decor, beste choreografie en beste kap en grime.

De Roosendaalse Stichting Jong Theater is voor haar productie Dracula genomineerd in twee categorieën: kleding en kap en grime.