Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

West-Brabant krijgt meldpunt voor crisiszorg, telefoonnummer voor uiteenlopende crisissituaties

ETTEN-LEUR - West-Brabant krijgt een speciaal meldpunt voor crisissituaties. Het telefoonnummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar voor 0 tot 100-jarigen waarbij onmiddellijk professioneel handelen nodig is. 

Het meldpunt wordt ondergebracht bij Veilig Thuis West-Brabant, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Het meldpunt voor crisissituaties is bedoeld voor deze situaties, maar ook voor jeugd- en opvoedproblematiek, psychiatrische problematiek (inclusief personen met verward gedrag), psychosociale en maatschappelijke problemen, verstandelijke beperkingen en autisme én voor ouderen met diverse problematiek. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.