Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Werkplein geeft 1,7 miljoen meer uit dan verwacht: ‘Ze betalen dat maar mooi terug’

ETTEN-LEUR/ROOSENDAAL - Het Werkplein Hart van West-Brabant geeft dit jaar bijna 1,7 miljoen euro meer uit dan was verwacht. Het Werkplein vraagt de zes deelnemende gemeenten dan ook om een extra bijdrage.

Dat betekent bijvoorbeeld dat Roosendaal dit jaar bijna een miljoen euro duurder uit is en Etten-Leur 464.000 euro meer op moet hoesten. Raadsleden zijn not amused. Voorgesteld is onder meer dat het Werkplein de te veel gemaakte kosten volgend jaar terugbetaalt. De Roosendaalse raad vergadert er donderdag over. 

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?