Wensboom op vrijwilligersfeest Rucphen

RUCPHEN - Niet alleen vrijwilligers uit de gemeente Rucphen worden op 16 november verblijd met een prijs. Als bekend wordt welke jongere zich onderscheiden heeft en welke organisatie dit jaar de vrijwilligersprijs krijgt zal de Rotary Halderberge-Seppe onthullen voor wie een goede wens in vervulling gaat.

De gemeentelijke vrijwilligersprijs wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond op het gemeentehuis. Het plaatsen van een wensboom van de Rotary in de hal daar is een van de verschillen met de prijsuitreiking van voorgaande jaren

Genomineerden voorzien de boom van een kaartje met daarop de naam van een persoon of organisatie. Met de actie wil de Rotary Halderberge-Seppe een bijdrage leveren aan het maatschappelijk leven in de gemeente Rucphen. In buurtgemeente Etten-Leur werkt de Rotary daar al enkele jaren succesvol met zo’n wensboom.

De nominaties worden tot 25 november ingezameld. Wie een organisatie die iets bijzonders heeft gedaan wil nomineren kan een naam doorgeven via www.vrijwilligerswerk.nl. De winnaar krijgt uit handen van wethouder Cees Evers een bedrag van vijfhonderd euro. Vorig jaar ging deze prijs naar Stichting Het Warme Hart.

Daarnaast is er opnieuw de jeugdprijs van URvoice, de website voor jongeren tussen de 13 en 28 jaar die vrijwilligerswerk doen. Nominaties hiervoor gaan via www.urvoice.nl. Voor de jonge vrijwilliger die zich het afgelopen jaar verdienstelijk maakte ligt een bedrag van 250 euro klaar. Winnares in 2016 was Steffy Lazeroms (16) die zich inzet voor een jeugdhonk in Sprundel.

.