Volledig scherm
Gezamenlijke kasteleins in Etten-Leur gaan toch weer de FLEUT invoeren , zodat je als carnvalsvierder makkelijk kan betalen voor je biertje Foto : Gerard van Offeren / Pix4Profs

‘Weer makkelijk van café naar café in Etten-Leur met de Fleut’

ETTEN-LEUR - ,,Iedereen had er zin in’’, zegt Mike Fikke van Het Witte Paard over het besluit van elf horecagelegenheden in hartje Etten-Leur om tijdens het carnaval de Fleut als betaalmiddel te hanteren. Naast het Witte Paard, Nieuwe Nobelaer en De Butler gaat het om Vincents, K'annet, Stapels, De Goesting, De Zaak, Neêrlandsch Koffyhuis, Marktzicht en De Klomp.

Volgens Daisy Kerkhoffs van De Butler werd de samenwerking snel beklonken. ,,In een avondje was het gepiept.’’

Ze ging samen met Jos Schievelt bij haar collega’s langs en vond eigenlijk bij iedereen weerklank.

Om het gebruik te bevorderen is de Fleut (waarde 2.20 euro) zelfs vijf cent goedkoper dan voorheen, verwijst Jos Schievelt naar de Nieuwe Nobelaer, waar de plastic munt afgelopen jaar nog wel in gebruik was.

Ruim twintig jaar geleden was de Fleut nog gemeengoed. De initiatiefnemers denken dat het idee van De Klomp en Marktzicht af kwam.

,,Daarna brokkelde het af en tien jaar geleden viel het uit elkaar door onenigheid en problemen over valse kopiën’’, vat Morris Fikke samen.

,,Nu kan iedereen met de fleut weer gewoon lekker van café naar café hossen.’’