De restanten van de opgerolde hennepkwekerij
Volledig scherm
PREMIUM
De restanten van de opgerolde hennepkwekerij © Johan en Petra Beekers

‘We dachten aan illegale bewoners, niet aan een hennepkwekerij op onze bovenverdieping’

ETTEN-LEUR - Het zal je maar gebeuren: je verhuurt je woning aan een man, die zegt dat hij er met zijn vriendin en kindje intrekt. Nog geen drie maanden later is de hele bovenverdieping van het huis ingericht als professionele hennepkwekerij en zit je als verhuurder met grote problemen. 

Quote

Vanaf het begin af aan hadden we er een vreemd gevoel bij

Johan Beekers

Het overkwam Johan en Petra Beekers uit Prinsenbeek. Zo’n zes jaar geleden kochten ze een huis aan de Spoorlaan in Etten-Leur. Het pand kreeg een flinke opknapbeurt en ging de verhuur in. Nadat het enkele jaren zonder enige problemen is verhuurd, ging het twee weken geleden mis.

,,Vanaf het begin af aan hadden we er een vreemd gevoel bij”, zegt Johan. ,,Ik belde uiteindelijk de politie omdat ik dacht dat de huurder een paar immigranten in het huis had gestopt, maar dit… dit hadden we nooit verwacht.”

  1. Automobilist crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlijke’ ontsnappingspoging aan politie

    Automobi­list crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlij­ke’ ontsnap­pings­po­ging aan politie

    BREDA - Een bestuurder van een gestolen auto is dinsdagmiddag op de vlucht geslagen, nadat hij van een motoragent een volgteken kreeg op de A16 bij Breda. De man is na een wilde achtervolging aangehouden in een woonwijk van Etten-Leur. Hij is aangehouden op verdenking van meerdere strafbare feiten: waaronder gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed van drugs en diefstal of heling van het voertuig.