De Grauwe Polder in Etten-Leur op de vroege vrijdagochtend. De weg is voor een groot deel ondergelopen en is afgezet.
Volledig scherm
De Grauwe Polder in Etten-Leur op de vroege vrijdagochtend. De weg is voor een groot deel ondergelopen en is afgezet. © MaRicMedia/Perry Roovers

Waterleidingbreuk: ‘We hebben geen water, inderdaad. Er zijn ergere dingen’

UPDATEETTEN-LEUR – Rond de klok van zessen klonk vrijdagmorgen een harde knal in straat de Grauwe Polder. Water kwam uit de stoep omhoog en begon te stromen. En niet zo’n klein beetje ook. De brandweer was snel ter plaatse om de straat af te zetten. Vanwege de vele bubbels in de watervloed werden ook metingen verricht om mogelijke gaslekken op te sporen.

Naast brandweer en politie waren ook de medewerkers van Brabant Water en Enexis er snel. De lekkage werd gelokaliseerd ter hoogte van Grauwe Polder nummer 70. Daar werd de stoep opengebroken en een gescheurde waterleiding geconstateerd. Volgens Brabant Water betrof het hier geen oude leiding en is de lekkage spontaan ontstaan. De naastliggende gasleiding werd door Enexis gecontroleerd en in orde bevonden.

De bewoner van nummer 70, Arjan van Sundert, zag de bestrating in zijn voortuin wegzakken. ,,Maar”, zegt hij, ,,dat wordt allemaal netjes opgeknapt. Ik heb flessen water gehaald en ga koffie zetten voor de mensen.” 

Quote

Ik hoorde vanochtend een klap, daar werd ik wakker van

Joke Mathijssen, Bewoonster Grauwe Polder

Zijn buurvrouw Joke Mathijssen bleef er ook laconiek onder. ,,Ik hoorde een klap, werd er wakker van. We hebben geen water, maar er zijn ergere dingen.” Een lager gelegen tuin een paar deuren verder had het zwaarder te verduren. Daar stond alles blank.

De nummers 46 tot en met 94 hebben gedurende de dag geen water gehad. Ook verder in de wijk ontbrak het in de morgenuren bij veel bewoners aan kraanwater. Dat werd veroorzaakt door het wegvallen van de waterdruk maar door omschakeling van de watertoevoer werd dit probleem snel opgelost.