Medewerkers van Sportvisserij Nederland onderzoeken de visstand in heel Nederland, zoals hier in de stadsvijver van Etten-Leur, aan de Hoge Neer. Een volwassen schubkarper is middels stroom even buiten westen gebracht en wordt snel  gemeten en gewogen om meteen daarna weer te worden uitgezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Sportvisserij Nederland onderzoeken de visstand in heel Nederland, zoals hier in de stadsvijver van Etten-Leur, aan de Hoge Neer. Een volwassen schubkarper is middels stroom even buiten westen gebracht en wordt snel gemeten en gewogen om meteen daarna weer te worden uitgezet. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Wat zwemt er toch in de Etten-Leurse visvijver?

ETTEN-LEUR - Karpers van ruim een meter en dik twaalf kilo? Da's visserslatijn. Maar er dobberen prachtige exemplaren in de stadsvijver van Etten-Leur, weten de experts nu.

Het is een merkwaardig ochtendtafereel vanuit de natte sneeuw langs het water. Waar normaal gesproken gewone hengelaars van De Kleine Voorn neerstrijken, slepen nu onbekende mannen met een groot net vanuit een motorbootje. De specialisten van Sportvisserij Nederland doen visserij-kundig onderzoek. Kort gezegd: wat valt hier te vangen en hoe kan de club ervoor zorgen dat ook in de toekomst wat te hengelen blijft?