Volledig scherm
De familie kreeg maandag in Etten-Leur het straatpaaltje waar opa ooit tegenaan was gereden. © Gemeente Etten-Leur

Warme herinneringen aan straatpaaltje waar lieve opa ooit tegenaan reed

ETTEN-LEUR - Een scheef straatpaaltje sierde lange tijd de parkeerplaats aan de Kerkwerve in Etten-leur. Met wat zwarte lak als stille getuige van de botsing tussen auto en paal.

Het Etten-Leurenaartje staat sinds maandag thuis bij Manon van Heems in Breda.

Manon van Heems verloor in korte tijd haar vader en moeder. „Ik ben het verdriet therapeutisch van me af gaan schrijven in een blog”, vertelt Van Heems.

In een van haar blogs schrijft ze over het ‘paaltje van opa’. De zwarte lak op het paaltje is van de auto van haar vader, Joop van Heems. „Hij nam de bocht te krap.”

Zoon Bink van inmiddels vijf jaar wil regelmatig naar het verkeerspaaltje. „Het is zijn manier om terug te denken aan die geweldige opa van hem”, schrijft Van Heems in haar blog. Als het Etten-Leurenaartje ooit het veld moet ruimen hoopt ze de herinnering aan opa veilig te kunnen stellen. „Daar maak ik graag ruimte voor in mijn tuin.”

Nicht Lydia Leyten leest de blog en onderneemt actie, met als resultaat dat de gemeente de paal met liefde en plezier doneert aan de familie Van Heems.

Maandagochtend waren Manon, haar zus Judith en hun kinderen te gast op de gemeentewerf. Hier hielpen de kinderen wethouder Jan van Hal zoeken naar het Paaltje van opa. Het paaltje werd uiteindelijk gevonden. De vondst ging gepaard met luid gejuich.