Waar zouden kinderen zijn zonder De Klimop in Etten-Leur

columnIk had een gelukkige jeugd. Liefdevolle ouders, alle aandacht. Mishandeld noch misbruikt, niet gepest, nooit geldgebrek. ‘U kent dat wel’, zou ik daaraan toe willen voegen, maar helaas, dat geldt niet voor iedereen. 

Er zijn kinderen met ernstige trauma’s, met angst- en paniekstoornissen. Omdat ze gepest zijn, misbruikt, mishandeld of verwaarloosd. En niet alle kinderen uiten hun verdriet door te schreeuwen, te slaan of zich te misdragen. Er zijn ook kinderen die naar binnen gekeerd raken, die stil worden en over het hoofd worden gezien.  

  1. Iedereen verdient een tweede kans
    Geef uw mening

    Iedereen verdient een tweede kans

    Alsof een oude wond werd opengereten. Zo voelde het voor veel inwoners van Hoogerheide toen zij deze week vernamen dan Julien C., de man die in 2006 de 8-jarige Jesse Dingemans om het leven bracht, mogelijk op vrije voeten komt. C. zit nu nog in een tbs-kliniek in Groningen, maar de rechtbank beslist deze zomer of hij naar een instelling voor begeleid wonen kan en op verlof mag, ook zonder begeleiding. Volgens zijn behandelaars is C. daaraan toe. En iedereen verdient een tweede kans, toch?