Volledig scherm
Het Turfschip in Etten-Leur. © Thom van Amsterdam

VVD Etten-Leur vreest lot van senioren na opstappen bestuur KBO

Etten-Leur - De VVD in Etten-Leur vreest dat de senioren op De Leur in de kou komen te staan nu het bestuur van de KBO Leur is opgestapt. De partij vindt dat het college van B & W een oplossing voor de problemen moet zoeken maar zich zeker niet moet bemoeien met het vormen van een nieuw bestuur.

KBO Leur is ontevreden over de samenwerking met gemeente en Het Turfschip. Afspraken zouden niet worden nagekomen. "Het college zegt zich in te spannen voor de vorming van een nieuw bestuur. "Dan kan vanuit het college echter bemoeienis plaatsvinden", stelt de VVD. "Een bestuur vertegenwoordigt een vereniging en wordt gekozen door de leden. Dat gesprekken tussen gemeente en KBO niet naar wens zijn verlopen mag geen reden zijn invloed te krijgen in een nieuw bestuur."

Etten-Leur heeft twee KBO verebnigingen, een in Etten en een op Leur. De VVD wil dat beide verenigingen gelijk behandeld worden en dat is nu volgens de fractie niet het geval. De VVD wil van het college weten of het ook vindt dat beide KBO verebigingen moeten beschikken over dezelfde soort voorzieningen tegen dezelfde voorwaarden. Verder willen de liberalen weten wat het college gaat doen om de belangen van de senioren op De Leur te waarborgen.