Volledig scherm
De weekmarkt op het Van Bergenplein in Etten-Leur. Foto is een paar jaar oud. © Hans van Berkel

Vrijdagmarkt blijft op Van Bergenplein in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De vrijdagmarkt op het Van Bergenplein in Etten-Leur wordt niet verplaatst naar de dinsdag. Op parkeergebied verandert er wel iets.  

De gemeente heeft er in het voortraject, leidend tot de herinrichting van het plein, veel, om niet te zeggen alles aan gedaan om het iedereen naar de zin te maken. ,,Maar daar zijn we nu wel zo'n beetje klaar mee", zegt wethouder Kees van Aert.

Ondernemers verzochten de weekmarkt naar dinsdag te verplaatsen, zodat er op de vrijdag meer parkeerplaatsen zouden overblijven voor winkelende mensen. Maar de marktkooplieden willen vrijdag handhaven, omdat ze op dinsdag al op een andere markt staan. 

Volledig scherm
Het Van Bergenplein in Etten-Leur (archieffoto) © Google Maps/Google Streetview

Pizzeria

Wel vraagt de gemeente de eigenaar van Pizzeria Toscana om de (bedrijfs-)wagens niet voor de deur te parkeren maar ergens verderop. Met de ambtenaren van de burgerlijke stand is al afgesproken dat gasten van aanstaande bruidsparen er op worden gewezen dat ze hun auto's in de Kapelstraat parkeren. 

Ook komt de gemeente tegemoet aan de wensen te aanzien van de oliebollenkraam. Die neemt in december vier parkeerplaatsen in beslag aan de zijde van bakkerij Mark Elias en dat is een aanzienlijk kortere periode dan voorheen.  En er  wordt geen eenrichtingsverkeer ingevoerd. Ook daar was om gevraagd.