Volledig scherm
© ANP

Voorzitter Internos: 'Kunstgrasveld hebben we juist hard nodig'

ETTEN-LEUR - Het kunstgrasveld van voetbalvereniging Internos staat op de rol komend jaar voor 285.000 euro vernieuwd te worden. "Schrap dat bedrag uit de begroting", meent CDA-fractievoorzitter Ronnie Buiks. "We hebben het kunstgrasveld juist hard nodig", zegt voorzitter Ton Luijten van Internos. Tijdens de begrotingsraad eerder deze week pleitte het CDA ervoor het kunstgrasveld nu nog niet te vernieuwen.

Buiks vond het zelfs 'vreemd' dat er een bedrag van 285.000 euro voor was gereserveerd in de begroting van 2017. Het ledenaantal van Internos is de afgelopen jaren fors gedaald. De club heeft nu nog 700 leden tegenover wel 950 leden een aantal jaren geleden.

"Met het nieuwe ledenaantal moet gekeken worden welke capaciteit noodzakelijk is. De club heeft nu te veel velden." Internos overlegt ook met buurclub DSE die velden tekort komt. "We moeten afwachten wat daaruit komt."

Wethouder Ron Dujardin deelde die mening niet. "Als na inspectie blijkt dat vernieuwen van het kunstgrasveld nog niet nodig is, schuift de post nog een jaar door", stelde de wethouder. "Maar als je het kunstgrasveld zou opheffen, dan heeft Internos wel speelvelden over, maar dat zijn niet allemaal trainingsvelden. Dan moeten daar weer aanpassingen komen. Bovendien zijn er plannen om een veld richting DSE te schuiven. Dan heeft Internos het kunstgrasveld heel hard nodig."

Voorzitter Luijten beaamt dat. "Qua speelvelden zitten we ruim in het jasje, maar qua trainingsvelden niet. Het kunstgrasveld ligt er nu tien jaar. Normaal gesproken wordt het dan vervangen. Wij hebben daar ook rekening mee gehouden."

Internos huurde altijd vijf speelvelden van de gemeente. Dit jaar hebben ze de huur van een speelveld opgezegd. Voetbalvereniging DSE komt juist velden tekort. Internos en DSE hebben samen een oplossing bedacht. Internos kan het trainingsveld achter hun kunstgrasveld afstaan aan DSE. Dat is het veld wat het dichts bij DSE ligt.

Van het door Internos reeds ingeleverde speelveld zou de gemeente dan een traingsveld moeten maken, liet Luijten eerder al weten. Dat kost tussen de 30.000 en 40.000 euro. Er moet onder meer verlichting worden aangebracht.

De gemeente is daar nog niet mee akkoord. DSE maakt vooralsnog gebruik van het oude Stags terrein waar verlichting is. Volgens de gemeente wordt gewerkt aan een structurele oplossing.