Spoorzone Juvenaat Etten-Leur krijgt een transformatie. Op de schets links de kapel in zij-aanzicht, waarin een doorgang gecreëerd is. Met de kapel als middelpunt is de NBU erin geslaagd de bestaande en nieuwe gebouwen met elkaar te verbinden via een groen gebied. De bidlaan blijft behouden en herkenbare elementen uit de architectuur van de bestaande panden worden op een moderne wijze vertaald in de nieuwbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Spoorzone Juvenaat Etten-Leur krijgt een transformatie. Op de schets links de kapel in zij-aanzicht, waarin een doorgang gecreëerd is. Met de kapel als middelpunt is de NBU erin geslaagd de bestaande en nieuwe gebouwen met elkaar te verbinden via een groen gebied. De bidlaan blijft behouden en herkenbare elementen uit de architectuur van de bestaande panden worden op een moderne wijze vertaald in de nieuwbouw. © NBU

Voormalig internaatsgebouw Etten-Leur ondergaat metamorfose: 120 appartementen, bouw start in 2021

ETTEN-LEUR - Het voormalige internaatsgebouw aan de Edward Poppelaan 12 in Etten-Leur wordt verbouwd en ook het gebied daar omheen ondergaat een metamorfose. In totaal komen er 120 woningen,  het plan komt van de NBU.