Volledig scherm
Kunstenaars Stijn de Wilde (l) en Mario Pasetto bij een deel van de muurschildering. © Niels Krebbekx, foto uit archief BN DeStem

Voorlopig geen oplossing voor afbladderende verf fietstunnel

ETTEN-LEUR - Nog steeds is er geen oplossing voor de afbladderende verf van muurschilderingen in de fietstunnel tussen de wijken Hooghuis en Hoge Neer. Het onderzoek naar de oorzaak was begin augustus vorig jaar al klaar.

 ,,Er wordt gewerkt aan een definitieve oplossing, maar dit zal nog wel even duren", laat een woordvoerder van de gemeente Etten-Leur weten. De bedoeling is dat de fietstunnel aan beide kanten fraaie schilderingen krijgt. Het is een buurtproject waarbij de kunstenaars Mario Pasetto en Stijn de Wilde samenwerken met buurtbewoners en vrijwilligers. 

Aan de zijde van de Hoge Neer was het werk al klaar, de tunnel is aan die kant al in november 2015 geopend. Maar de verf bladdert er nu af waardoor het werk aan de andere kant van de tunnel niet kan beginnen. 

Volgens de kunstenaars is er geen goede onderlaag aangebracht op de muur van de tunnel. In  het rapport  van het onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren worden enkele technische aanbevelingen gedaan meldt de gemeente. Samen met de kunstenaars wordt nu bekeken naar de beste oplossing. 

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.