Volledig scherm
© Thinkstock

Voordeur brede school blijft dicht vanwege overlast, wel op afstand bedienbare deur

ETTEN-LEUR - Op afstand bedienbare deuren en een videotelefoon. Deze tijdelijke voorziening moet de brede school De Vleer in Etten-Leur ook als wijkcentrum (weer) beter toegankelijk maken.

De schoolbesturen van SKPOEL en Leersaam Etten-Leur lieten enkele weken geleden 'uit veiligheidsoverwegingen' de voordeur sluiten. Dat gebeurde eerder ook bij basisschool Den Overkant, meldt de gemeente na vragen van het CDA. 'Diefstal, problemen met ouders en jeugdoverlast in het verleden zijn aanleiding voor dit besluit', aldus een toelichting.

De Vleer huisvest twee basisscholen: De Hofstee en en De Springplank. CDA-raadslid Ankie de Hoon signaleerde dat de afsluiting een drempel opwerpt voor het gebruik van het inpandige wijkcentrum. Zij opperde dat daar een eigen ingang voor moet komen.

De gemeente sluit dat niet uit, maar als 'tussenoplossing' wordt deze herfstvakantie gewerkt aan op afstand bedienbare deuren. Volgens de gemeente is geen van de betrokkenen blij met het effect van de huidige afsluiting.