Volledig scherm
De voorbereidende werkzaamheden beginnen dinsdag. © Herbert Kats

Voorbereidend werk nieuwbouw zwembad Etten-Leur van start

ETTEN-LEUR - De nieuwbouw van de Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker in Etten-Leur werpt zijn schaduw vooruit. Dinsdag start aannemer Van Doorn met het voorbereidende werk.

Het bouwrijp maken van het terrein aan de Parklaan begint met het verwijderen van groen en stukjes bestrating. Ook worden de buitenbaden en kleedgebouwen gesloopt. Er komt een nieuwe hoofdriolering en voor het tijdelijke opslaan van regenwater wordt een waterloop aangelegd.

In de kerstperiode wordt er niet gewerkt. Tijdens het werk zijn enkele parkeerplaatsen in de Bernard van Meursstraat niet te gebruiken.

Als alle rooi- en sloopwerkzaamheden zijn uitgevoerd verdwijnt het huidige hekwerk rond het terrein. De gemeente verwacht dat vanaf april 2017 de bouw van het nieuwe zwembad begint.

Volledig scherm
© Thinkstock
  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.