Volledig scherm
© ANP

Vooral starters bij eerste Woonsalon in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De eerste Woonsalon is een groot succes geworden. Afgelopen zaterdag bezochten ruim 200 geïnteresseerden de eerste editie in De Nieuwe Nobelaer. Onder hen vooral veel jonge starters. Wethouder Dujardin had het in zijn openingswoord voorspeld. Organisatie Honk/Qmarketing kijkt na afloop tevreden terug en gaat het volgend jaar weer doen.

De Schoenmakershoek in Leur biedt geen bouwkavels meer. Des te meer in Etten. Janneke de Bruine:’ Er staan drie nieuwbouwprojecten op stapel. De Streek met zo’n 400 woningen. Baronie/de Streek 10 en de Leermeester met 18. Vooral de laatste anderhalf jaar trekt de woningmarkt weer aan. Er is weer volop reuring.

Overigens heeft Etten Leur niet zo veel gemerkt van de mindere tijd daarvoor. We hebben een dergelijk woonsalon eerder in Tilburg gehouden. En daar sloeg het aan.” Onder de te bouwen woningen ook best wat energie neutrale woningen. Dus geen aardgas, maar wel zonnepanelen en waterpomp volgens de EPC-norm.

De in dit dorp geboren en getogen Melanie Geerlings (23) en haar vriend Thomas Laming (24) komen zich oriënteren.’ We zijn vooral geïnteresseerd in het project de Leermeester.” Kevin van de Berg (22) is met zijn moeder. Vriendin moet werken. Kevin en zijn vriendin hebben beiden een baan in Etten Leur en zoeken in ieder geval een huis met een garage.” Ik ben zeer trots op deze beurs. Onze prachtige woonplaats doet met deze Woonsalon zeker haar voordeel,’ aldus Dujardin.