Archiefbeeld Unitas'30.
Volledig scherm
Archiefbeeld Unitas'30. © Pix4Profs/René Schotanus

Voetbalvereniging Unitas'30 in Etten-Leur sluit de deuren vanwege corona

ETTEN-LEUR - Voetbalvereniging Unitas’30 in Etten-Leur is tot nader bericht volledig gesloten. Dat meldt voorzitter Martin Joosen namens het bestuur van de vereniging op de website.

,,Wij moeten jullie helaas informeren dat Unitas’30 vanaf nu gesloten is. Binnen onze club hebben we een coronavirusmelding en wij kunnen dus geen risico’s lopen", aldus voorzitter Martin Joosen. 

De club wordt tot nader bericht volledig gesloten. Dat houdt in dat er de komende dagen geen trainingen worden gehouden. Of de wedstrijden van aankomend weekend doorgang vinden kan de voorzitter nog niet zeggen. ,,Hierover zullen wij ons beraden en overleggen met de KNVB.”

Besluit KNVB

Eerder op de dag werd door de drie veiligheidsregio’s van Noord-Brabant besloten dat alle thuiswedstrijden van Brabantse profclubs van komend weekend van de agenda worden gehaald. Dat betekent dat PSV, RKC Waalwijk en Willem II niet in actie zullen komen.

Woensdag wordt door voetbalbond KNVB besloten wat de gevolgen zijn voor de uitwedstrijden van Brabantse profclubs (waaronder NAC) en alle wedstrijden in het amateurvoetbal. Dat besluit zal zo spoedig mogelijk gecommuniceerd worden.

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    ETTEN-LEUR - De NTR heeft donderdagavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.