Volledig scherm
© thinkstock

Voetbaltrainer uit Etten-Leur bekent ontucht met pupil

ETTEN-LEUR/BREDA - Een nu 37-jarige voetbaltrainer en -scheidsrechter uit Etten-Leur heeft dinsdag bekend dat hij in 2018 ontucht pleegde met een meisje van destijds 16. 

Hij trainde haar en begeleidde haar als scheidsrechter. Bij de rechtbank in Breda werd daarom dinsdag achttien maanden cel geëist, waarvan zes voorwaardelijk.

De twee leerden elkaar kennen in 2017, toen hij een wedstrijd van het meisje floot. Zij raakte geblesseerd in dat duel en daarna ontstond het contact tussen de twee. Na de blessure wilde ze dat hij haar ging trainen, dat was in maart van 2018. Toen ze daarnaast het idee kreeg dat ze assistent-scheidsrechter wilde worden, hielp hij haar ook daarmee.

Zonder voorbehoedsmiddelen

Quote

Dat ze een beperking had, wist hij, net als dat ze minderja­rig was

In die maanden ontstond volgens de man een relatie met het verstandelijk beperkte meisje. Daarbij hadden ze ook een aantal keren seks, bekende hij. Dat gebeurde zonder voorbehoedsmiddelen. Dat ze een beperking had, wist hij, net als dat ze minderjarig was. 

Hij realiseerde zich dat ook. De rechter vroeg daarom waarom hij er dan toch nog mee verder ging. Een echt antwoord kwam niet. Hij ging in die tijd door een slechte periode in z'n leven, vertelde hij.

Bang

Het meisje hield psychische klachten over aan de ontucht. Doordat ze nog altijd in de buurt van de man woont, komt ze hem weleens tegen. Het is een paar keer gebeurd dat ze daardoor overstuur thuiskwam. ,,Bang dat hij haar iets zou aandoen'', verwoordde haar moeder het in een slachtofferverklaring. 

Quote

Ik zat zonder meer fout

verdachte

De man is inmiddels onder behandeling van een psycholoog en daardoor gaat het nu beter met hem. Hij zei dat hij nu wel snapt dat hij verkeerd zat.,,Ik zat zonder meer fout.'' 

Behalve de celstraf eiste de officier van justitie ook een contactverbod en een gebiedsverbod rondom de woning van het meisje. Zijn advocaat Suzanne Segeren vroeg de rechtbank geen celstraf meer op te leggen. 

De uitspraak is 4 februari.

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    ETTEN-LEUR - De NTR heeft donderdagavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.