Volledig scherm
© Perry Roovers/MaRic Media

Voetballer Victoria'03 mogelijk kopschopper, opgepakt voor zware mishandeling DSE-speler

updateETTEN-LEUR - Een schop tegen het hoofd tijdens een voetbalwedstrijd, het slachtoffer in het ziekenhuis. Een 40-jarige speler van voetbalvereniging Victoria’03 uit Oudenbosch is zondag op het sportpark van voetbalvereniging DSE in Etten-Leur aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling.

De speler van het derde van Victoria’03 zou een voetballer van het derde DSE-elftal tegen het hoofd hebben geschopt. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Het incident gebeurde drie minuten voor het affluiten, de wedstrijd werd gelijk stilgelegd en afgesloten.

Hersenschudding

In de loop van de middag kreeg de club te horen dat zijn situatie stabiel is. Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk: "Ik heb begrepen dat het slachtoffer een hersenschudding heeft."

Tegenstrijdige verhalen

Wat er precies is gebeurd op het veld, is volgens de politie nog onduidelijk. Politiewoordvoerder Van Hooijdonk: "De een zegt dat het in het spel gebeurde, de ander heeft het over natrappen. Het is nog te voorbarig om er iets over te zeggen, we hebben te maken met een tegenstrijdige lezing. De verdachte wordt nog verhoord."

De voorzitter van Victoria'03 snapt niet hoe het heeft kunnen gebeurenBij de Victoria-voorzitter staat het derde elftal juist bekend om z'n gemoedelijke karakter. "Zeer kwalijk dat een speler uit een vriendenelftal kennelijk zo uit z'n slof geschoten is.'' 

DSE 3 nam het zondag thuis om elf uur op tegen het derde van Victoria’03 uit Oudenbosch. Toen de wedstrijd gestaakt werd, was de stand 4-2 in het voordeel van DSE.

Volledig scherm
© Perry Roovers/MaRic Media
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stemmen voor publieksprijs van het centrumFIT sportgala in Etten-Leur

    Stemmen voor publieks­prijs van het centrumFIT sportgala in Et­ten-Leur

    ETTEN-LEUR - Tot 10 januari kunnen er stemmen uitgebracht worden voor de publieksprijs van het CentrumFit sportgala in Etten-Leur. Belangstellenden kunnen daarvoor op de site www.sportgala-ettenleur.nl terecht. Daar vinden zij de namen van alle genomineerde sporters. Voor de publieksprijs kan er gestemd worden op kandidaten die genomineerd zijn als sportman, sportvrouw of sporter met een beperking. Een van die in totaal 24 sporters krijgt zaterdag 26 januari de Piet Sprenkels publieksprijs.
  2. Etten-Leurse schrijfster Mary van Duuren signeert haar boeken bij The Readshop in haar woonplaats

    Et­ten-Leur­se schrijf­ster Mary van Duuren signeert haar boeken bij The Readshop in haar woonplaats

    ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse schrijftster Mary van Duuren geeft zaterdag een signeersessie in The Readshop in het winkelcentrum in haar woonplaats. Dat gebeurt tussen 14.00 en 15.30 uur. De 55-jarige Van Duuren heeft inmiddels drie boeken op haar naam staan. De meest recente is ‘De schittering in de diepte’. Dat boek gaat over een terroristische aanslag in Brussel. Hoewel het fictie is heeft de schrijfster zich wel laten inspireren door de gebeurtenissen die in 2001 plaatsvonden in de Belgische hoofdstad. Naar aanleiding van het verschijnen van ‘De schittering in de diepte’ is de Etten-Leurse inmiddels te gast geweest in verschillende radio- en televisieprogramma's bij regionale zenders. Dat is in de smaak gevallen. ,,Een paar jaar geleden kon ik hier alleen maar van dromen”, zegt Van Duuren. ,,Al die media-aandacht is fantastisch en ik geniet er met volle teugen van.”