Volledig scherm
© Perry Roovers/MaRic Media

Voetballer Victoria'03 mogelijk kopschopper, opgepakt voor zware mishandeling DSE-speler

updateETTEN-LEUR - Een schop tegen het hoofd tijdens een voetbalwedstrijd, het slachtoffer in het ziekenhuis. Een 40-jarige speler van voetbalvereniging Victoria’03 uit Oudenbosch is zondag op het sportpark van voetbalvereniging DSE in Etten-Leur aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling.

De speler van het derde van Victoria’03 zou een voetballer van het derde DSE-elftal tegen het hoofd hebben geschopt. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Het incident gebeurde drie minuten voor het affluiten, de wedstrijd werd gelijk stilgelegd en afgesloten.

Hersenschudding

In de loop van de middag kreeg de club te horen dat zijn situatie stabiel is. Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk: "Ik heb begrepen dat het slachtoffer een hersenschudding heeft."

Tegenstrijdige verhalen

Wat er precies is gebeurd op het veld, is volgens de politie nog onduidelijk. Politiewoordvoerder Van Hooijdonk: "De een zegt dat het in het spel gebeurde, de ander heeft het over natrappen. Het is nog te voorbarig om er iets over te zeggen, we hebben te maken met een tegenstrijdige lezing. De verdachte wordt nog verhoord."

De voorzitter van Victoria'03 snapt niet hoe het heeft kunnen gebeuren. Bij de Victoria-voorzitter staat het derde elftal juist bekend om z'n gemoedelijke karakter. "Zeer kwalijk dat een speler uit een vriendenelftal kennelijk zo uit z'n slof geschoten is.'' 

DSE 3 nam het zondag thuis om elf uur op tegen het derde van Victoria’03 uit Oudenbosch. Toen de wedstrijd gestaakt werd, was de stand 4-2 in het voordeel van DSE.

Volledig scherm
© Perry Roovers/MaRic Media
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement