Volledig scherm
© Perry Roovers/MaRic Media

Voetballer DSE doet aangifte van mishandeling

ETTEN-LEUR - De voetbalspeler van DSE, die zondag een schop tegen het hoofd kreeg, heeft maandag aangifte van mishandeling gedaan bij de politie. Het slachtoffer is een 34-jarige man uit Etten-Leur. Over de juiste toedracht wil de politie eerst nog meer getuigen horen. 

Zondagmorgen kwam het tijdens een treffen tussen de derde elftallen van DSE en Victoria '03 tot een aanvaring tussen twee spelers. Een 40-jarige voetballer van voetbalclub Victoria'03 zou de 34-jarige speler van DSE tegen het hoofd hebben geschopt. Hamvraag is of er sprake is van moedwillige mishandeling of een grove overtreding in 'het vuur van het spel'. 

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk vindt het te voorbarig nu al conclusies te trekken. ,,We hebben enkele getuigen gehoord, maar willen een breder beeld krijgen van het voorval. Van spelers én toeschouwers. Daar gaat nog wel een week overheen.'' 

De verdachte, een 40-jarige Oudenbosschenaar, is zondagavond weer vrijgelaten. Het bestuur van Victoria'03  wacht de conclusies van het politie-onderzoek af alvorens sancties te treffen tegen de speler. Voorzitter Peter Groeneveld noemde het zondag verbijsterend dat zoiets in dit 'vriendenelftal' kon gebeuren. 

Het slachtoffer kon zondagavond het ziekenhuis verlaten. Hij deed maandag aangifte. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement