Volledig scherm
© Perry Roovers/MaRic Media

Voetballer DSE doet aangifte van mishandeling

ETTEN-LEUR - De voetbalspeler van DSE, die zondag een schop tegen het hoofd kreeg, heeft maandag aangifte van mishandeling gedaan bij de politie. Het slachtoffer is een 34-jarige man uit Etten-Leur. Over de juiste toedracht wil de politie eerst nog meer getuigen horen. 

Zondagmorgen kwam het tijdens een treffen tussen de derde elftallen van DSE en Victoria '03 tot een aanvaring tussen twee spelers. Een 40-jarige voetballer van voetbalclub Victoria'03 zou de 34-jarige speler van DSE tegen het hoofd hebben geschopt. Hamvraag is of er sprake is van moedwillige mishandeling of een grove overtreding in 'het vuur van het spel'. 

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk vindt het te voorbarig nu al conclusies te trekken. ,,We hebben enkele getuigen gehoord, maar willen een breder beeld krijgen van het voorval. Van spelers én toeschouwers. Daar gaat nog wel een week overheen.'' 

De verdachte, een 40-jarige Oudenbosschenaar, is zondagavond weer vrijgelaten. Het bestuur van Victoria'03  wacht de conclusies van het politie-onderzoek af alvorens sancties te treffen tegen de speler. Voorzitter Peter Groeneveld noemde het zondag verbijsterend dat zoiets in dit 'vriendenelftal' kon gebeuren. 

Het slachtoffer kon zondagavond het ziekenhuis verlaten. Hij deed maandag aangifte. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stemmen voor publieksprijs van het centrumFIT sportgala in Etten-Leur

    Stemmen voor publieks­prijs van het centrumFIT sportgala in Et­ten-Leur

    ETTEN-LEUR - Tot 10 januari kunnen er stemmen uitgebracht worden voor de publieksprijs van het CentrumFit sportgala in Etten-Leur. Belangstellenden kunnen daarvoor op de site www.sportgala-ettenleur.nl terecht. Daar vinden zij de namen van alle genomineerde sporters. Voor de publieksprijs kan er gestemd worden op kandidaten die genomineerd zijn als sportman, sportvrouw of sporter met een beperking. Een van die in totaal 24 sporters krijgt zaterdag 26 januari de Piet Sprenkels publieksprijs.
  2. Etten-Leurse schrijfster Mary van Duuren signeert haar boeken bij The Readshop in haar woonplaats

    Et­ten-Leur­se schrijf­ster Mary van Duuren signeert haar boeken bij The Readshop in haar woonplaats

    ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse schrijftster Mary van Duuren geeft zaterdag een signeersessie in The Readshop in het winkelcentrum in haar woonplaats. Dat gebeurt tussen 14.00 en 15.30 uur. De 55-jarige Van Duuren heeft inmiddels drie boeken op haar naam staan. De meest recente is ‘De schittering in de diepte’. Dat boek gaat over een terroristische aanslag in Brussel. Hoewel het fictie is heeft de schrijfster zich wel laten inspireren door de gebeurtenissen die in 2001 plaatsvonden in de Belgische hoofdstad. Naar aanleiding van het verschijnen van ‘De schittering in de diepte’ is de Etten-Leurse inmiddels te gast geweest in verschillende radio- en televisieprogramma's bij regionale zenders. Dat is in de smaak gevallen. ,,Een paar jaar geleden kon ik hier alleen maar van dromen”, zegt Van Duuren. ,,Al die media-aandacht is fantastisch en ik geniet er met volle teugen van.”