Volledig scherm
© Gemeente Etten-Leur

Voet- en fietspaden aan het Schoonhout Etten-Leur vanaf 17 mei op de schop

ETTEN-LEUR - Op dinsdag 17 mei beginnen de werkzaamheden aan de voet- en fietspaden langs het Schoonhout in Etten-Leur. Als alles volgens planning verloopt dan duren de werkzaamheden tot half oktober, afhankelijk van het weer.

Vier fases
Het werk aan de voet- en fietspaden zal in vier fases worden uitgevoerd. De eerste fase begint op 17 mei en duurt tot half juni. Hierna begint fase twee, deze duurt tot half juli. Fase drie loopt tot het begin van de bouwvakvakantie. De bouwvakvakantie loopt dit jaar van 8 augustus t/m 26 augustus. Na de bouwvak zal fase vier uitgevoerd worden en deze duurt tot half oktober.

Werkzaamheden
De werkzaamheden zullen bestaan uit het verwijderen van begroeiing op diverse plaatsen, het renoveren van de riolering op diverse locaties, het verwijderen en aanleggen van het voetpad en het verwijderen van het betegelde fietspad en het aanleggen van een nieuw asfalt fietspad.

Groen
Als alle werkzaamheden afgerond zijn zullen er bomen en haagplantsoenen worden aangelegd. Juist over het groen is de laatste maanden nogal wat te doen geweest. Het actiecomité Schoonhout heeft actie gevoerd om een haagje als afscheiding tussen het voetpad en fietspad te realiseren. Het haagje gaat er waarschijnlijk niet komen.

Afsluitingen
Tijdens de werkzaamheden zullen de voet- en fietspaden gefaseerd worden afgesloten voor doorgaand (fiets)verkeer. Tijdens deze afsluiting worden de fietsers omgeleid. De woningen blijven te voet bereikbaar.

Als eerste komt het gedeelte van het Schoonhout aan de oneven huisnummerzijde tussen de Liesbosweg en de Karekiet aan de beurt. De aannemer start pas met een volgende fase als de vorige fase is afgerond.

Bekijk meer tekeningen van het Schoonhout op de site van de gemeente Etten-Leur