Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Vijfde lichtjestocht van Trekker Oldtimer Club Liesbosch valt prima in de smaak in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Een slinger van honderden lichtjes verlichtte zaterdagavond de straten van Etten-Leur en verspreidde daar een warme gloed. Trekker Oldtimer Club Liesbosch hield voor de vijfde keer zijn jaarlijkse lichtjestocht. 

Zelfs het brommende geluid van de trekkers waarop de lampjes bevestigd waren kon het idyllische plaatje niet verstoren. De stoet trok vanaf de verzamelplaats aan de Pauvreweg van lid Dré Jaspers via het centrum richting de Lange Brugstraat, waar de club een tussenstop maakte om bezoekers de gelegenheid te geven de trekkers en huifkarren te bewonderen. 

Langs de kant staat Jasper van ’t Geloof samen met zijn zesjarig zoontje Kevin het schouwspel te bekijken. ,,Geweldig”, vindt Van het Geloof. ,,Ik heb nooit van het bestaan ervan geweten, maar las het in jullie krant. Deze lichtjes zijn toch even een lichtpuntje in deze donkere dagen voor de kerst.” 

Mooier

Ook zijn zoontje staat met een blik van bewondering de vele trekkers te bekijken. ,,Ik vind de Cola Colatruck altijd heel mooi, maar dit is eigenlijk nog veel mooier”,  zegt hij. Het evenement is volgens woordvoerder Theo van der List eigenlijk begonnen als een geintje onder elkaar, maar staat nu jaarlijks op de agenda van de club. De meeste deelnemers zijn volgens hem gepensioneerde boeren, maar ook bij de jongelui is er genoeg animo. 

Op dit moment telt de vereniging ongeveer 125 leden. Verspreid over het jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd. Op uitnodiging van de gemeente Breda vergezelden zij dit jaar de intocht van Sinterklaas. Dit jaar vierde de vereniging haar 15-jarig bestaan.

  1. Automobilist crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlijke’ ontsnappingspoging aan politie

    Automobi­list crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlij­ke’ ontsnap­pings­po­ging aan politie

    BREDA - Een bestuurder van een gestolen auto is dinsdagmiddag op de vlucht geslagen, nadat hij van een motoragent een volgteken kreeg op de A16 bij Breda. De man is na een wilde achtervolging aangehouden in een woonwijk van Etten-Leur. Hij is aangehouden op verdenking van meerdere strafbare feiten: waaronder gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed van drugs en diefstal of heling van het voertuig.