PREMIUM
Verloskundige Ingrid maakte 3000 geboortes mee: ‘Soms is het wel even spannend’
ETTEN-LEUR - Ze heeft het niet bijgehouden, maar Ingrid Hoosemans moet in 40 jaar tijd bij zo'n 3000 geboortes zijn geweest, in Etten-Leur en omgeving. En nog is de 61-jarige verloskundige haar vak verre van beu. ‘Een geboorte blijft iets wonderbaarlijks’.
Dat ze barende moeders mag ondersteunen, vindt ze nog steeds bijzonder omdat het om een sleutelmoment in het leven gaat. Maar eigenlijk had ze net zo goed oefentherapeute kunnen worden, alleen werd ze eerder ingeloot op de vroedvrouwenschool zoals de opleiding tot verloskundige vroeger nog heette. ,,En gaandeweg de opleiding kwam ik er steeds meer achter hoe mooi het vak is.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Snuffelen en smullen op de Pasar Malam, ouderwets gezellig in het Oderkerkpark
ETTEN-LEUR - Snuffelen en lekker eten, maar vooral Aziatische gezelligheid tijdens de Pasar Malam, dit jaar weer in het Oderkerkpark. ,,Toch leuker dan in de tent zoals vorig jaar in het Brabantpark” vindt organisator Lucciano Mantouw. -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. -
PREMIUMcolumn
Die duivenmelkers moeten niet zo janken
Het is maar goed dat duivenmelkers geen columns lezen. Geen tijd voor; ze moeten hun hokken weer uitmesten of ze zitten op platjes te wachten op arme beestjes die nog niet terug zijn van mediterrane marathons. -
PREMIUM
Bij deze pluktuin zijn de klanten zelf een beetje boer: ‘Zelf oogsten geeft eten een andere waarde’
RIJSBERGEN - Wie eten haalt bij Pluktuin Gewoon Buiten in Rijsbergen speelt zelf een beetje voor boer. De mensen die hier vertrekken met manden vol verse bieten, sla en kruiden heten geen klant, maar oogstdeelnemer. En ze halen hun eigen voedsel van het land.
-
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
Weekwinnaar Zomerfoto 2022
Golden hour in Zoutelande
Samen met haar vriend aan het strand van Zoutelande tijdens het ‘gouden uur’. Hij rende door een poel van zeewater en daardoor kwam deze weerspiegeling tot stand. Wat een prachtig moment om vast te leggen op beeld. -
droogte
Help jij mee om water te besparen? En zo ja, hoe doe je dat?
Het is droog. Zo droog dat Nederland officieel een watertekort heeft en de minister roept Nederlanders op om zuinig te zijn met water. Draai jij de kraan wat minder vaak open?