De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant houdt 15 juni tijdens Just Dance Outdoor toezicht op naleving van de regels die gelden rond het afsteken van vuurwerk.
Volledig scherm
De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant houdt 15 juni tijdens Just Dance Outdoor toezicht op naleving van de regels die gelden rond het afsteken van vuurwerk. © Herman Stöver

Vergunning voor vuurwerkshow in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De provincie heeft een vergunning afgegeven voor een vuurwerkevenement, op zaterdag 15 juni, bij het Brabantpark in Etten-Leur. Op die avond vindt de vijfde editie plaats van het festival Just Dance Outdoor. 

De vergunning, waartegen geen bezwaar kan worden gemaakt, betreft een ‘vuurwerkevenement met gebruik van pyrotechnische artikelen voor theatergebruik.’ Ofwel: het wordt een spetterende show, die duurt van 20.00 tot 0.30 uur. De opbouw van het vuurwerk start dezelfde ochtend al, vanaf 6.00 uur. 

Just Dance Outdoor verwacht op dit eerste lustrum een keur aan artiesten te mogen verwelkomen. De voorlopige line-up vermeldt  onder andere Tino Martin, 2 Brothers on the 4th Floor, Mental Theo en Django Wagner. Maar ook de dj's Jantje, FeestRay en Jozz, de Snollebollekes, 2 Unlimited en de Party Animals treden op. 

De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant houdt toezicht op naleving van de regels die gelden rond het afsteken van vuurwerk. 

  1. ‘Heerlijk, het hooi is binnen’
    Boerenpraat

    ‘Heerlijk, het hooi is binnen’

    Nadat de eerste snede binnen is - dit is het eerste gras dat geoogst wordt in het voorjaar, vaak ook het beste gras - maak ik me op voor het winnen van hooi uit het natuurgebied. In dit gebied, grenzend aan de boerderij, wordt niet bemest en geen gebruikgemaakt van gewasbestrijdingsmiddelen. Extensief, ecologisch beheer, zoals dat heet. In verband met probleemonkruid, zoals ridderzuring en akkerdistel, mag ik er eerder maaien, zodat dit onkruid zich niet kan vermeerderen. Zo krijgen de planten geen kans om zaad te vormen.