Verdachte pakketten in loods vol knoflook in Etten-Leur.
Volledig scherm
Verdachte pakketten in loods vol knoflook in Etten-Leur. © Perry Roovers/Maric Media

Verdachte uit Etten-Leur in zaak knoflookwiet mag naar huis

ETTEN-LEUR/BREDA - Mohammad B. (38) uit Etten-Leur heeft een stevig strafblad met veel opiumwetfeiten, zei de rechtbank. Maar omdat er zo weinig duidelijk is over het onderzoek naar de 2300 kilo hasj en wiet die onder knoflook in zijn loods werd gevonden, mag hij wel naar huis. Dat besloot de rechtbank in Breda woensdag.

Quote

In de loods stonden dertig grote containers met knoflook. Eronder lag in totaal dik 2300 kilo aan wiet en hasj

De partij drugs werd gevonden op maandag 4 februari in een loods op een bedrijventerrein aan de Penningweg in Etten-Leur. Toen de politie daar iets zag dat op een overval leek - mannen met pistolen - gingen ze naar binnen.

In de loods stonden dertig grote containers met knoflook. Eronder lag in totaal dik 2300 kilo aan wiet en hasj.

Eigenaar Mohammad B. van de loods werd opgepakt, samen met twee Spaanse chauffeurs. Die laatste werden al vrij snel weer vrijgelaten, maar B bleef vast. Tot donderdag, dan mag hij de gevangenis uit, zo besloot de rechter woensdag.

Moeizaam

Dat kwam omdat het onderzoek maar moeizaam verloopt. B. wil niks zeggen, naar eigen zeggen uit angst voor represailles, en het is wachten tot de Spaanse autoriteiten informatie leveren. Daarover is echter nog zoveel onduidelijk dat het onderzoek vast lijkt te zitten. Om die reden komt B. voorlopig vrij.

Het proces gaat 22 augustus verder.