Volledig scherm
Schietpartij bij tankstation A58 Etten-Leur op 6 april 2017. © Tom van der Put/Maric Media

'Verdachte schietpartij A58 werd bedreigd door slachtoffer'

BREDA - De Bredanaar die volgens justitie achter de schietpartij zat bij een tankstation langs de A58 bij Etten-Leur, werd bedreigd door het slachtoffer. Dat zei zijn advocaat Wesley Welten tijdens een eerste openbare zitting over de zaak in de Bredase rechtbank.

Bij de schietpartij op 6 april van dit jaar bij tankstation Bremberg, raakte een 33-jarige inwoner van Bleiswijk gewond. De politie arresteerde nog diezelfde avond twee verdachten, van wie meteen al werd gezegd dat ze niet gezien werden als dader.

Op 28 april werd de 32-jarige Bredanaar A.E. aangehouden. Justitie ziet hem als de schutter. Hij zou het slachtoffer van korte afstand in z'n onderlichaam hebben geschoten, terwijl deze in zijn auto zat.

Bedreigingen

Het is de bedoeling dat justitie op 28 oktober met een eis komt tegen de verdachte. Tijdens de zitting vertelde zijn advocaat Wesley Welten dat de 32-jarige Bredanaar werd bedreigd door het slachtoffer. Sinds een paar weken richten de bedreigingen zich ook op zijn familie. De raadsman wil graag dat politie-informatie over deze bedreigingen aan het dossier over de zaak wordt toegevoegd.

Officier van justitie Eva van Aalst verzette zich daar tegen. "Zolang meneer niets verklaart, zie ik er de noodzaak niet van in." De rechtbank vindt de informatie wel relevant voor de strafzaak.

Verklaring

Welten bevestigde dat zijn cliënt niks wil verklaren over de schietpartij zelf. De Bredanaar zal dat waarschijnlijk wel gaan doen tijdens de inhoudelijke behandeling. De advocaat zei ook dat de verdediging dan mogelijk gaat aanvoeren dat de verdachte uit noodweer handelde.