Verdachte in gestolen auto bij Moerdijk aangehouden na levensgevaarlijke capriolen

MOERDIJK - Een 39-jarige man uit Lelystad is in de nacht van woensdag op donderdag op de A17 ter hoogte van Moerdijk aangehouden na een wilde achtervolging. De achtervolging begon op de A12 bij Utrecht.

Rond 01.40 uur werd de verdachte op de A12 opgemerkt door een hit met het ANPR systeem (Automatic Number Plate Recognition) van de politie.  Het systeem gaf aan het het een gestolen auto betrof.

Op de A2 kreeg de bestuurder een stopteken dat hij negeerde, vervolgens reed hij met hoge snelheid weg. De achtervolging via de A2, A9, A5, A4, A13, A20, A16 en A17 eindigde uiteindelijk op de A17 in de richting van Bergen op Zoom ter hoogte van Moerdijk.

Tijdens de achtervolging werden snelheden bereikt van ongeveer 180 km/uur. Meerdere eenheden probeerden de snelheid van de bestuurder te minderen, maar door gevaarlijke manoeuvres van de verdachte lukte dat in eerste instantie niet. Op de A17 kon een politieauto voor het gestolen voertuig komen om zo de verdachte te dwingen snelheid te minderen.

Bij deze manoeuvre reed de bestuurder tegen de politiewagen aan en kwam hij vervolgens tegen de vangrail tot stilstand. De 39-jarige man uit Lelystad, is aangehouden.