Volledig scherm
Bij het plaatsen van de Van Goghzuil helpt vormgever Peter van Kemenade (rechts) zelf mee. Foto Herbert Kats

Van Goghpaal krijgt plek bij Zwartenbergse molen tussen Etten-Leur en Zevenbergen

ETTEN-LEUR - Bij de Zwartenbergse molen tussen Etten-Leur en Zevenbergen is weer een stukje Van Gogh-historie tot leven gekomen. Langs het fietspad werd woensdag een audiozuil met informatie over leven en werken van de beroemde schilder geplaatst.

Peter van Kemenade van communicatiebureau 4PR uit Nuenen hielp met het graven van een gat voor de luisterzuil en het plaatsen daarvan. "Ik vind het leuk om er bij te zijn", verzekert hij voordat het schild met de informatie wordt aangebracht. "Sinds een jaar verzorgen wij dit project, van vormgeving tot, inderdaad, het plaatsen."

Het is de derde Van Goghzuil in Etten-Leur, de andere staan in de Binnentuin (en bij de Moeierboom op de Markt. Van Kemenade ziet de palen intussen overal opduiken waar Van Gogh voetstappen heeft staan.

"We gaan er zo ook nog een neerzetten in St. Willebrord", zegt hij. "In Nuenen leeft het echt erg; daar staan er al 22." Als ook de stroom is aangesloten biedt de Van Goghpaal zelfs gesproken historie. "Daar hebben we speciaal een stemacteur voor gevonden, die in meerdere talen spreekt. Nee, geen bekende...."