Volledig scherm
PREMIUM
ETTEN-LEUR, foto: Joris Knapen / Pix4Profs. In Etten-Leur werd de nieuwe pastor van der Laer, geinstalleerd. © Pix4Profs / Joris Knapen

Van der Laer geïnstalleerd als pastoor H. Mariaparochie

ETTEN-LEUR - Omlijst met tradities, gezang en kerkelijke symboliek is zondag John van der Laer geïnstalleerd als nieuwe pastoor van de H. Mariaparochie. De laatste zes jaar was hij pastoor in de Sint Elisabethparochie in Raamsdonksveer. ,,We houden ons ook bij de kerk soms teveel bezig met bijzaken, maar in de kern moet het toch altijd blijven gaan over onze relatie met Jezus Christus.”

Van der Laer vervolmaakt het parochieteam, nadat pastoraal werkster Alida van Veldhoven onlangs naar de parochie van Walcheren en Schouwen Duiveland overstapte. ‘Dankbaar’, was Van der Laer ten overstaan van de halfvolle kerk. Een zonovergoten kerk, constateerde bisschop van Breda Jan Liesen vrolijk, die de installatie vervolmaakte. ,,Wat een prachtige lichtval. Ik vroeg zojuist nog welke Goden daarvoor aangeroepen zijn, maar dat bleek niet eens nodig te zijn.” De dienst werd onder andere bijgewoond door burgemeester Miranda de Vries en wethouder Ger de Weert.