Volledig scherm
Het Huysmuseum aan het Van Bergenplein.

Van Bergenpark: 220 woningen op GGz-terrein in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Op het terrein Hooghuys van GGz Breburg komen 220 woningen. Dat maakt de gemeente dinsdag bekend. 

Het gaat om grondgebonden woningen met een aantal appartementengebouwen in maximaal vier lagen. "Het plan bestaat uit meerdere woningtypen en verschillende prijsklassen. Er komen koopwoningen en (sociale) huurwoningen", aldus de gemeente. 

Vier lagen

Woningen met twee lagen en een kap komen met name aan de kant van de Kasteellaan en Kerkstraat. Ruimte voor appartementen is gereserveerd aan de Vijfhuizenweg en het Van Bergenplein. Aan de Kapelstraat zijn complexen met maximaal vier lagen ingetekend. 

Groen is een belangrijk punt in het plan. Er is veel ruimte voor bomen en groene zones. 

Planning

Het bouwplan heeft de naam Van Bergenpark en wordt gerealiseerd door de Nederlandse Bouw Unie (NBU). Die partij heeft in 2017 het terrein gekocht van GGz Breburg. 

De planning is om vanaf 2020 te starten met de bouw. 

Volledig scherm
De visiekaart van het project Van Bergenpark. © Gemeente Etten-Leur
  1. Pakketten
    Boerenpraat

    Pakketten

    MADE - En, een beetje rustiger nu? Deze vraag krijg ik met regelmaat van klanten in onze kaaswinkel. Laatst ook weer. Ik begon meteen te ratelen over de late oogst van de sojabonen dit jaar. En dat daarna de wintertarwe nog gezaaid moest worden, maar dat het te nat was. En tussendoor was ik de voorbeelden van onze kerstpakketten 2019 aan het bedenken. Deze moeten ook na twintig jaar nog verrassend en origineel zijn. En betaalbaar, met genoeg keuze in elke prijsklasse.