Volledig scherm
Artist Impression van de herontwikkeling van het voormalig Rabobankgebouw aan het stationsplein in Etten-Leur. © Oomen Architectuur

Vaart achter plannen voormalig Rabobankgebouw in Etten-Leur

ETTEN-LEUR – De kogel is door de kerk. In het vierde kwartaal van dit jaar verwacht JT Invest te kunnen beginnen met de herontwikkeling van het voormalig Rabobankgebouw aan het stationsplein, in augustus start de verkoop.

“De laatste gesprekken met de gemeente verliepen zeer constructief”, vertelt Jeroen Nuijten, eigenaar van JT Invest. “Wij verwachten dat alle procedures snel doorlopen zijn en dat we na de bouwvak kunnen beginnen met de verkoop van de appartementen.” In het vierde kwartaal van dit jaar zal begonnen worden met de bouw.

Toonaangevend

“Wij zijn de eerste partij in dit gebied die een gebouw herontwikkelt”, aldus Jeroen Nuijten van ontwikkelaar JT Invest. “Dit gebouw wordt toonaangevend voor de rest van het gebied.

Quote

Het aantal appartemen­ten is terugge­bracht tot vijftien, dat waren er in eerdere plannen meer

Sander van Sambeek, Oomen Architectuur

Het ontwerp van het gebouw staat inmiddels ook vast. “Aan de artist impression zal weinig meer veranderen, hooguit wat materiaalkeuzes”, vertelt Sander van Sambeek van Oomen Architectuur. Er zijn wel wat wijzigingen in de plannen opgetreden zo vertelt hij. “Het aantal appartementen is teruggebracht tot vijftien, dat waren er in eerdere plannen meer.”

Gemeente

Ook de gemeente is helder over  de plannen die er liggen. “De plannen gaan eerst naar de raad en het college. Als die er mee akkoord gaan verwachten wij dat in juni alles doorlopen is.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement